Op zoek naar jos burgers?

jos burgers
Jos Burgers Succes begint met anderen iets te geven MT Management Team de business uit het nieuws.
Jos Burgers Succes begint met anderen iets te geven. 01 apr 2014 Peter Boerman. Wat je geeft krijg je terug. Jos Burgers noemt het De wet van Snuf een wet waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. MT Wat wil je je lezers meegeven? Als je wilt dat anderen jou iets gunnen moet je beginnen met hen iets te gunnen. Iedereen kent dit principe van wederkerigheid maar in de praktijk blijkt er altijd een wereld van verschil tussen weten en doen.
Jos Burgers Managementboek.nl.
Boeken E-books Luisterboeken Spellen/Waaiers Summaries. Literatuur Koken Jeugd Psychologie Gezondheid Spiritualiteit Religie Reizen Geschiedenis Sport. Agenda Seminars Workshops Masterclasses Sprekers. Actueel Opinie Interviews Recensies. Jos Burgers RM 1951 is marketingman in hart en nieren. Hij startte zijn carrière in verkoop en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren organisaties van uiteenlopende aard en omvang op het terrein van strategie marketing en klantgerichtheid. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties workshops en seminars.
Jos Burgers.
Uw huidige klanten zijn uw belangrijkste kapitaalgoed. Meer videos op YouTube. 3 Tips voor meer rendement. Interview met Jos Burgers over klantgerichtheid. Jos Burgers over zijn boek Geef nooit korting. Welke klanten heeft u liever niet? Hoe overtuigt u uw potentiële klant? Bedank klanten die klagen. Waar worden uw klanten gelukkig van? Behandel ongelijke klanten ongelijk. Heeft u vragen aarzel dan niet om even contact te zoeken. 013 513 14 45. 013 513 19 94. 06 53 33 47 45. IBAN NL19 RABO 0168 9404 42. KvK 18031417 Omzetbelastingnummer NL 8078 00 041 B01.
Jos Burgers 1/1 ManagementSite.
Word gratis lid Discussieer mee. Jos Burgers RM 1951 is marketingman in hart en nieren. Hij startte zijn carrière in verkoop en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren organisaties van uiteenlopende aard en omvang op het terrein van strategie marketing en klantgerichtheid. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties workshops en seminars.
Hondenbrokken door Jos Burgers Boek Managementboek.nl.
Helpen is doen wat een klant nodig heeft. Als klanten klachten hebben ga dan niet meteen discussiëren los het probleem eerst op. Discussier alleen met klanten waar je graag vanaf wilt. Jos Burgers RM 1951 is marketingman in hart en nieren. Hij startte zijn carrière in verkoop en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren organisaties van uiteenlopende aard en omvang op het terrein van strategie marketing en klantgerichtheid. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties workshops en seminars.
Jos Burgers.
Jos Burgers is dé expert in Nederland op het gebied van klantgerichtheid en marketing. Hij houdt ongeveer 200 presentaties per jaar over dit onderwerp en schreef er diverse boeken over die allemaal bestsellers werden. Bestsellers aan de lopende band. Jos is één van meest succesvolle managementauteurs van Nederland. Zijn boek Klanten zijn eigenlijk net mensen was het best verkochte managementboek van 2006. Zijn volgende boek Hondebrokken was het best verkochte managementboek van 2009. In 2011 verscheen Geef nooit korting.
De Wet van Snuf door Jos Burgers Boek Managementboek.nl.
Probeer minder te nemen. Versterk de impact van wat u geeft. Word beter in de kunst van het geven. Heb de moed om te geven. Jos Burgers RM 1951 is marketingman in hart en nieren. Hij startte zijn carrière in verkoop en marketingfuncties bij een technische groothandel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg was hij ruim tien jaar als docent Marketing verbonden aan Fontys Hogescholen te Eindhoven. Daarna adviseerde hij gedurende een tiental jaren organisaties van uiteenlopende aard en omvang op het terrein van strategie marketing en klantgerichtheid. Tegenwoordig richt hij zich volledig op het schrijven van boeken en het geven van presentaties workshops en seminars.

Contacteer ons